fbpx
 

Hoefschoenen

Hoefschoenen

Soms kunnen paarden om uiteenlopende redenen gevoelig lopen. Als jouw paard extra bescherming nodig heeft, bv voor tijdens een wandeling of als revalidatie na het verwijderen van hoefijzers, dan kunnen hoefschoenen een oplossing bieden.

Hoe werkt het?

Om de gepaste hoefschoen te vinden voor jouw paard kom ik graag langs voor een pasconsult. Via een intake formulier hoor ik graag van jou waarom je graag hoefschoenen wil aanschaffen en wat jouw wensen zijn. Daarna kom ik ter plaatse met passchelpen van de merken Flexboots, Scootboots, Scoot Enduro, Renegades, Floating boots, EVO en Explora en bekijken we welke schoen het beste bij jullie past. Binnen dit assortiment vinden we voor de meeste paarden een geschikte schoen. Andere merken, zoals bv Equine Fusions, Easyboot sneaker, … zijn beschikbaar op aanvraag en worden gepast met de volledige schoen aangezien zij zich minder lenen tot het passen met schelpen. 

Door mijn vele jaren ervaring met het passen van hoefschoenen werd ik door Equischoen gekwalificeerd als master hoofboot fitter.

Master Hoofboot Fitter 2024-a
EquiSchoen-safe-reviews-icon