fbpx
 

Voedingsadvies

Voedingsadvies

Het aanbod paardenvoer is de laatste jaren explosief gegroeid. Als paardeneigenaar zie je vaak door de bomen het bos niet meer.

Het spijsverteringstelstel van het huidige gedomesticeerde paard is nog identiek aan dat van zijn wilde voorouders. Het voeraanbod dat momenteel op de markt is, is echter ver van natuurlijk te noemen: het is vaak sterk bewerkt en bevat onnodige en ongezonde toevoegingen. Vaak leidt dit tot verstoringen in het paard waardoor het niet meer optimaal kan functioneren.

Mijn voedingsadvies is gebaseerd op de orthomoleculaire geneeskunde. Het is merkonafhankelijk en bevat enkel gezond voer dat zo dicht mogelijk aanleunt bij de natuurlijke voeding van het paard. Al het voer dat geadviseerd wordt, is gegarandeerd vrij van granen en schadelijke toevoegingen. Een voedingsadvies is steeds gebaseerd op voldoende ruwvoer, aangevuld met een voer of balancer en eventuele supplementen, kruiden en gemmo therapie die aanleunen bij de specifieke behoefte of problematiek van jouw individuele paard.

In welke situaties is een voedingsadvies zinvol?

  • Je wil graag het beste voor je paard, maar je weet door alle invloed van reclame, social media en webinars niet meer wat nu echt bij jou en jouw paard past.
  • Te magere of te dikke paarden.
  • Paarden die plots afvallen of bijkomen.
  • Senior paarden, al dan niet met gebitsproblemen.
  • Paarden met gezondheidsklachten zoals hoefbevangenheid, CPL, jeuk, weerkerende hoefzweren, …
  • Herstel na ziekte.
  • Paarden met slechte hoeven.
  • Paarden met een slechte weerstand
  • Bij afwijkende waarden in bloedonderzoek
  • Wanneer er bij verschillende paarden op dezelfde locatie gelijkaardige klachten worden vast gesteld

Hoe ga ik te werk?

Voedingsadvies op afstand:

Je vraagt het voedingsadvies aan per mail. Je vult het intake formulier in dat ik je toestuur samen met enkele foto’s van je paard. Ik bel je op en samen bespreken we de situatie van jouw paard en jouw wensen. Nadien krijg je van mij een verslag per e-mail. 

 

Voedingsadvies ter plaatse:

Je vraagt het voedingsadvies aan per mail. Je vult het intake formulier in dat ik je toestuur. Ik maak een afspraak met jou voor een bezoek aan je paard. Nadien krijg je van mij een verslag per mail. 

 

Wat is het verschil tussen een basis advies en een uitgebreid advies?

Bij een basis advies krijg je een advies ivm ruwvoer, aanvullend voer en extra’s zoals supplementen, kruiden en gemmo’s. 

Bij een uitgebreid advies is de klacht vaak al lang aan de gang of complexer en vraag ik soms aanvullend onderzoek zoals bloedonderzoek of een uitgebreide analyse van ruwvoer. Naar aanleiding van deze resultaten krijg je van mij een uitgebreid advies ivm ruwvoer, aanvullend voer en extra’s zoals supplementen, kruiden en gemmo’s.

VRAAG EEN VOEDINGSADVIES AAN